Jom Santai Bersama Ben Ashaari !!

entri terbaru

Friday, 11 May 2012

Penjelasan Wanita Rakam Video Ibu Belasah Bayi

Setelah dirinya menjadi bahan cacian di Internet, berikutan kes video seorang ibu kejam sedang memukul anaknya tersebar di laman sosial sejak 2 hari lepas, perakam video itu yang mahu dikenali sebagai Noor tampil membuat penjelasan. Katanya, dia merakam video itu untuk menunjukkan bukti kepada pihak polis dan tidak tahu siapa yang mengupload video itu ke Youtube. 

Menurut Harian Metro, dia sedih kerana sebahagian besar pengguna Internet menyalahkannya kerana merakam video tanpa cuba menyelamatkan bayi tersebut sedangkan kejadian sebenar adalah sebaliknya. 

Saya membuat rakaman semata-mata untuk diserahkan kepada polis kerana saya sudah tidak tahan melihat bayi itu kerap dikasari ibunya. Jadi, jangan kata saya bersubahat (mendera) atau tidak bertimbang rasa.

Itu penjelasan wanita dikenali sebagai Noor yang merakam adegan seorang bayi perempuan berusia 10 bulan didera ibunya dan rakaman video itu dimuat naik dalam Internet kelmarin, sekali gus menimbulkan kemarahan orang ramai.

Harian Metro semalam menyiarkan berita mengenai adegan rakaman video berkenaan serta kenyataan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed yang kes itu berlaku Mei tahun lalu dan ia sudah disiasat polis, malah ibu terbabit sudah dijatuhi hukuman penjara 18 bulan.

Noor, 30-an, berkata, dia tidak tahu siapa yang memuat naik rakaman video itu dalam Internet dan sedih apabila sebahagian besar maklum balas pengguna Internet mengenainya menyalahkan dia kerana dianggap bersubahat apabila tidak menyelamatkan bayi itu daripada didera ibunya.


Itu ikhtiar terakhir saya untuk selamatkan bayi berkenaan. Saya sangat sedih kerana sebelum itu sudah empat kali wanita terbabit yang juga rakan saya memukul bayinya dengan teruk termasuk menghumban ke dinding,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Petaling Jaya.


No comments: