Jom Santai Bersama Ben Ashaari !!

entri terbaru

Sunday, 31 March 2013

Tips : Hindari jerawat

Kulit cantik

Kehadiran jerawat sukar untuk dihalang namun ikuti petua ini untuk mengatasi masalah tersebut. Keringkan kulit buah rambai dan kisar halus. Kemudian campurkannya dengan sedikit air mawar. Sebatikan. Sapukan ke wajah dan amalkannya dua kali seminggu.

alaaa , aku tak rajin la..mana nak cari air mawar pun tak tau la , huhuuu..malassss

Sumber : Majalah Mingguan Wanita.


Friday, 29 March 2013

Tahniah buat Irma dan suami

http://1.bp.blogspot.com/-LkG7NoLfCME/UVU-EZPKdGI/AAAAAAAAaHE/kYjD3F0NMB8/s1600/irmahasmiedanbayi.jpg




























Wauuu , tahniah kpd Irma dan suami dapat baby boy pagi tadi..bersalin secara pembedahan , besar tu babynya 3 kg lebih..tahniah tahniah ! semoga menjadi anak yang soleh..

Monday, 25 March 2013

Shopping Voucer RM200

Haaa , nah koooo..pastikan cukup rm200 , kalau ada balance 1, 2 sen pun rugi wooo..biar lebih singgit 2 , hehe..smalam gi shopping pakai voucer rm200 nie , lebih duit kitorang pun dlm rm3 je..zaman skrg byk tu je rm200 kan , ishhh3..

mak aku da cop blender , murah pun jadi laa..blender kat umah tu da habis nyawa daa..aku lak plan nak cop penimbang berat badan , tapi seddih tak dok pun !! Ee sakitnya hati..tunggu gaji bln dpn la jawabnya..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, 24 March 2013

Program bersama komuniti anjuran TNB

Kebetulan harinie off day aku..mak aku kejutkan aku pukul 10 pagi tadi sbb ketua desa memaklumkan nama mak aku dapat voucer rm200 kat dewan orang ramai Muadzam Shah..dan aku pulak dapat helmet percuma..helmet tu 1 desa 7 orang dipilih..tak sangka aku dipilih !! Hehe..Alhamdulillah , rezeki untuk keluargaku..sepatutnya 1 rumah akan dapat salah 1 antara voucer atau helmet percuma tu..tapi kitorang dapat dua2 sekali , hehe..Alhamdulillah !

Kononnya nak pegi kenduri pukul 2 tadi , alik2 program nie habis pukul 2 lbh..teros tak jadi makan kenduri..tenaga aku dah habis , rasa nak tido je..tapi sampai rumah tak tido pun , aku masak kolagen lagi..pastu pegi beli barang kat Tunas Manja pakai voucer tu laaa..dorang suh tuntut kat Tunas Manja ataupun kedai 1Malaysia..kat tempat aku nie mana ada kedai 1Malaysia tu haa..takde pilihan kangaroo hijau tu la jawabnya..nanti aku post pasal voucer rm200 tu , hehe

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, 23 March 2013

Kedai kek Muadzam Shah dirompak ?



Uissshhhh !! Dasyat punya statement..dirompak woo , hehe..pembetulan ye , bukan kedai bos aku yg kena rompak , tapi rumah bos aku yg dimasuki org tanpa disedar , bukan rompak ye..hehe..rumah bos aku kat atas kedai dia je..
 
Kejadiannya berlaku ptg semalam , lebih kurang dlm pukul 2 tak silap aku..time tu aku dan kawan2 yg lain tengah rehat..yg tinggal 2 org..sorg lagi tengah solat , sorang lagi yakni adik bos aku jaga kedai..semalam seharian bos aku takde , pegi kuantan..

Pencuri tu lelaki , dia siap tanya lagi bos ada ke tak , lepas tu dia tinjau2 dlm kedai tu..lepas tu dia mintak nombor telefon bos konon kononnya nak tanya sewa kedai tak silap aku la..lepas tu adik bos aku nie masuk la bilik utk sambung hias kek..dlm pukul 3 lbh kot adik bos aku naik atas nak solat dan tiba2 lampu2 terbukak dan netbook dia dan bos aku hilang ! Yg tu je hilang..yg lain maybe tak sempat nak capai kot..yg dia tumpu kat netbook2 tu je..dalam tu macam2 maklumat2 syarikat dan pendrive sekali dia hangkut bawak pi..

Dah buat report pukul 5 , settlenya pukul 7.30 mlm..tapi habuk apapun tak boleh buat sbb tak dapat cam org tu..lepas camtu jela org tu , tapi kat dunia nie la..kat akhirat nanti ada la bahagian dia , takkan terlepas punya..

Apapun syukur semuanya takde yg tercedera..jadi camnie mula la aku yg nak ketar lebih..macam2 aku pikir..kalau la org tu ganas menggunakan senjata , mmg aku org pertama lari dulu , haha..tp Alhamdulillah takde apa2..cuma harapnya jadikan ianya sebagai pengajaran dan iktibar kpd kita semua..berhati2 la dan sentiasa jaga keselamatan bukan utk kita saja tapi utk rumah dan sebagainya..kadang2 kita terleka seminit je tapi penyesalannya tak berpenghujung , hehe..

nak ikutkan cerita penuh aku blh buat novel dah , tapi aku saja tamo citer panjang2 , cerita pengajaran utk kita semua..


Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, 10 March 2013

Jom gi dating !






Bukan someone special ok , with my family..makan lagi hot plate , test kuet tiaw lak..huhu
Nikmati my off day di hari minggu , wee~~

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, 7 March 2013

Terima kasih Boss !






Tempat duduk sudah disediakan , terima kasih belanja kami semua , hehe..sempena menyambut befday bos aku (wife tercintanya) yg ke bape ekk ? 36 kott..
Ehh , baru perasan la si baju hijau menjeling manja kepada si baju merah , meluat aku , haha ! Tu la bos aku suami isteri..ramai org tanya tuan kedai kek nie melayu ke cina ? Melayu laa , huhu..
Thanks a lot !  

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, 6 March 2013

Hok pelik ?







Hehe , tu dlm bahasa kelate..dlm bahasa omputihnya hot plate la..yummy sedap , pestaim aku makan hok pelik nie haa..teringin da lama sgt..next time try nasik pulak..

Nie aku belanja kawan2 , 5 org je mampu , hehe..hari ahad nie nak makan dgn family pulak , huhu..tak tau la sapa belanja..

Muka selok belaka dpt makan free , hoho..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, 4 March 2013

Losyen Felinna Inch loss

























Haaa meh sini sapa nak beli losyen nie ? Khas utk org yg teringin nak slim..losyen nie bertindak sebagai pembakar lemak , berak xbenti..haha..gurau je..aku baru je nak cuba pakai..kalau korang tengok aku slim aku pakai nie la , hehe..

Tp kalau pakai losyen nie , tak jaga jugak pemakanan korang tak jadi jugak..kena seimbangkan la..dah la mahal losyen nie..1 botol nie rm75..beli kat online..Lagi 1 kalau korang nak beli , pastikan yang asli ye..bukan tiruan..nak tau tiruan dan asli ? Haa tgok gambar perbezaan yg asli dan tiruan..

Aku hampir beli yang tiruan di kedai berdekatan..dan aku bagitau kat org tu kalau yg asli ada logo TM , alik2 org tu pun tak bape nak pasti..tak tau la tu kott..nasib baik , jadi aku beli online jela..
Kawan aku cakap panas sgt rasanya..xblh bubuh banyak2 , anggaran dlm duit 2 posen je..tu pun da berasap , huhu..ada yang nak try ? Selamat mencuba..untuk aku jugak , huhu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, 3 March 2013

Selamat pengantin baru








Harinie off day aku..aktiviti aku utk harinie aku dgn family pegi kenduri kawin adik kawan aku kat keratong 9..gambo pengantin xdok ehh , bakal pengantin ade..hehe

Yang paling penting ade ayam golek..aku amek 4 ketul , hehe..weiii sori ye 4 ketul tu kecik2 ok..
Pegi awal pukul 11.30 sampai da..pengantin bersanding pukul 12.30..alik2 aku yg bersanding dulu..merasmikan pelamin , haha..

Sampai rumah pukul 1 , lepak rumah paksu..paksu aku drebar bas mara..td dia blk untuk rehat , dia ajak aku gi segamat jalan2..memula nk gak ikut tp dada aku terasa sempit je menandakan aku nak semput , tak bawak pam pun..next week aku nak ikut paksu aku , tambang free ok..


Published with Blogger-droid v2.0.10