Jom Santai Bersama Ben Ashaari !!

entri terbaru

Tuesday, 9 October 2012

Segmen Miz Ruha | Lesen

Assalamualaikum...

sesiapa yg nak join , sila klik banner comey kat atas nie ye
Tarikh expired : 19 Oktober 2012 (5.00ptg)

Hai korang , nie segmen kali ke-2 aku join dari akak Miz Ruha..jadi seronok pulak main join2 segmen nie , ehehe..

ok , segmen nie berkenaan lesen kann..kebetulan aku ada cerita pasal lesen nie hahh..fobia aku dgn nama "lesen" nie taw..kenapa ? jom baca

pengalaman/peristiwa aku semasa ambik LESEN :

aku buat lesen moto bersama adik aku pada tahun 2009 kat Gambang , Kuantan..dari ceramah , statik , amali dan test JPJ , aku buat bersama sama dgn adik aku..tapi sampai je test JPJ , aku agak kecewa dgn sorang JPJ perempuan yg test aku..

kenapa ? aku hanya salah bahagian "titi" dan jugak "pusingan 8" shj , tapi JPJ tu pangkah semuanya !! aku tensyen giller masa tu..aku tanya akak yg uruskan lesen aku nie , dia kata 

"akak pun tak tahu lah adik , JPJ tu baru lagi..agaknya masa tu dia tak dek mood , tu yg dia pangkah semua ujian awk dan awk perlu ambil semula test nie walaupun awk ambil "special"..akak tak blh nak buat apa2 dik"

bila aku dengar kata2 akak tu , membara bara api kemarahan aku tapi masih blh buat cool lagi , ehehe..kenapa perlu aku yg jadi mangsa bila dia moody ? mak aku ckp bergaduh ngan laki ke hape ? tak blh la bawak ke tempat kerja akak JPJ woii..adik aku pulak nasibnya baik dgn JPJ lelaki..adik aku lepas dari test tu..aku je yg tak lepas2 , hurmmm :(

pastu sampai skrg tahun 2012 nie , aku tak test semula pun lesen moto aku tu sbbnya aku terkenangkan semasa menunggu masa..yg tak blh tahan bila time statik , amali  dan test JPJ , amatlah lama nak menunggu masa utk blk ke Muadzam Shah..settlenya cepat jew habis dlm tengah hari , tapi dpt blk pukul 5-6ptg tau tak..jenis aku , aku tak suka menunggu !! aku FOBIA !!

mmg fobia aku nak test semula kalau naik transport dorang..kalau ada transport sendiri , aku akan pegi sendiri..tapi memandangkan kereta mak aku nie nak pegi kuantan pun tak lepas..so , tertangguhlah aku nak pegi test JPJ tuh..

kesian mak aku 'burn' camtu jew duit lesen tu..lesen L pun da lama mampus da , ehehe..tak pe mak , tunggu mak beli kereta lain , mak temankan kakak gi test lesen moto tu lagi ekk , eheee~

p/s : harap diterima ye akak Miz Ruha , hehe..selesai sudaa , kbai

17 comments:

miz ruha said...

fobia amek lesen moto ye...
masa kak ruha test JPJ dulu, dah niat dalam hati.'kalau test moto ni tak lepas,tobat memang tak nak repeat.'

alhamdulillah nasib baik lulus.sebab paling gabra kat titi tulah.biasa buat latihan memang tak lepas titi tu.itu yang rasa nak menangis bila lepas titi. ^_^

thanks join and share.. ^_^

Anisa Anuar said...

fobia menunggu?? aikkk..mcm ada incident disebalik je..
hehehe..balas kunjungan

Cik Atynn Bieyah said...

Hehe. fobia nak amek lesen ye. Cik atynn fobia moto jugak. Balas kunjungan :)

http://atinbiah.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Yana Aina said...

lesen moto yana amek L jerk .. tapi dh mampus sbb tkut nk amek test. heheh

dr segmen sama .. DONE follow

jom ^^

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Dunia Wilma said...

Setiap orang ada sebab tersendiri kan...
Tak pa...Pas nie...Bila dah ok semuanya...
GreenSejukHati pergi ambil lesen ya :-)

MRie RNie said...

Pegawai JPJ Pompuan memang cam tu. dulu masa saya amek lesen kereta. JPJ Gurl tu tengah moody. dia dok terpekik terlolong panggil nama calon. Tapi calon tu tak berapa nak dengarkan, maybe sebab bising punya pasal. Sekali keluar jer calon tu. hambek kau..kena sembur dengan Gurlz JPJ tu. den rasa Gurlz yg keje JPJ ni memang sentiasa hangin 1 badan kot.

Apa2pun den datang dari segmen yg sama http://www.sembangcyber.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

eza miza said...

huh... Cukup angin dgn org yg moody xtentu pasal neh... Org len pon ada msqlah jugak...bukan awak sorg je.. Koemn ni ditujukan khas utk akak jpj tu...hikhik... Semoga diberi kekuatan tuk amek lesen.. Amek keta terus la..hehe

Hanif Idrus said...

Salam kenal !!!
Salam,
Jom join Hanif Blog Bloglist (exchange bloglist)
Hanif blog bloglist- klik sini
Salam kenal….dan I follow sekali

Setiap minggu saya akan merayau di bloglist
Letakkan Hanif Blog ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
Setiap minggu saya akan merayau di bloglist
Tiada paksaan, yang penting kita dah kenal

teratai said...

Tak ambik lesen motor terus ambil lesen kereta....nak tahu baca sini

http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruhalesen.html

nsyamMie said...

feel free baca mi punya pulak ! :)
http://nsyammie.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

eyza fye said...

xpe teruskan usaha lg gud luck

dr segmen yg sama ~ jom terjah ~
http://eyzafye.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Cik Zaniff said...

singgah dr segmen sama..

http://cikzaniff.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

salam kenal eh..rajen follow la skali

kate na said...

ya lah kat titi tu yg paling seram..tapi nasib baik lulus...tahniah kat awk ye...

Mk Syahir said...

erkkk..jangan cepat putus asa..cuba lagi ok..biasa lah tu manusia macam2 ragam :)

wa join jugak..tapi xpost lagi :)

selamat berkenalan :)

Nor Salmi said...

MOga lepas ni mimi lulus..

Dari segmen sama..
http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Mimie Najib said...

memang ambik lesen ni kdang2 boleh mendatangkan fobia..hehe..pape pun hti kena kuat..hehe..sebab? dgaan kat litar la, ngn pegawai jpj nya la..akk pun naik fobia jgk..hehe..kes tu simpan je la dlm peti hti.. :)

kay_are said...

menuggu pun leh fobia? alaa.. rugi r tak habiskan peluang untuk amek lesen tu.. tapi takpe, next time cube lagi ye