Jom Santai Bersama Ben Ashaari !!

entri terbaru

Saturday, 27 October 2012

HTC Sensation XE Z715e

Assalamualaikum...

 gambar htc sensation xe dengan beats audio

Inilah dia henpon coming soon aku..nak bertukar angin kepada HTC pulak..ok tak ? aku dapat info HTC yang terbaik nie dari abg Ben Ashaari yang berentrikan HTC ? Henpon kemende ? Tak popular pun !..banyak dia punya entri pasal HTC dia tuh..dari dia lah aku kenal HTC tu natang pa , hihi..
 search jew kat kotak search abg Ben tu haa..konpom adooo..bersepah citer dia sal HTC nih..

so , aku pun search la kat incik google senarai jenis2 HTC nie..antaranya aku sudah jatuh cinta kat HTC Sensation XE nie la..macam menarik minat aku jew..

harga dia ? hurmm boleh tahan..dalam RM1,300 camtu la..agaknya dalam masa 4 bulan lagi aku akan memilikinya..memang aku akan bertungkus lumus kumpul duit sendiri..memang aku nekad sebelum nie nak simpan duit RM300 sebulan..aku takkan bodek sesapa pun untuk beli henpon nie..akan pakai duit aku sendiri punyalah..baru puas hati , huhuuu..

konon kamera nak beli , tapi memandangkan aku nak cancelkan beli kamera , maka sebab tulah aku nak beli henpon walaupun mahal..janji terbaikk !!

kat bawah nie full specs dia ;

GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 900 / 2100
HSDPA 900 / 1700 / 2100
Announced2011, September
StatusComing soon. Exp. release 2011, October 1st
SIZEDimensions126.1 x 65.4 x 11.3 mm
Weight151 g
DISPLAYTypeS-LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density)
- Multi-touch input method
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Proximity sensor for auto turn-off
- Gyro sensor
- HTC Sense UI
- Touch-sensitive controls
SOUNDAlert typesVibration, MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYPhonebookPractically unlimited entries and fields, Photocall
Call recordsPractically unlimited
Internal4 GB (1 GB user available), 768 MB RAM
Card slotmicroSD, up to 32GB
DATAGPRSUp to 80 kbps
EDGEUp to 236.8 kbps
3GHSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v3.0 with A2DP
Infrared portNo
USBYes, microUSB (MHL) v2.0
CAMERAPrimary8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, dual-LED flash
FeaturesGeo-tagging, touch-focus, image stabilization, face detection, instant capture
VideoYes, 1080p@30fps, stereo sound recording
SecondaryYes, VGA
FEATURESOSAndroid OS, v2.3.4 (Gingerbread)
CPU1.5 GHz dual-core processor, Adreno 220 GPU, Qualcomm MSM 8260 Snapdragon
MessagingSMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
BrowserWAP 2.0/xHTML, HTML
RadioStereo FM radio with RDS
GamesYes
ColorsBlack
GPSYes, with A-GPS support
JavaYes, via Java MIDP emulator
- Beats Audio
- Beats headset
- TV-out (via MHL A/V link)
- SNS integration
- Digital compass
- Google Search, Maps, Gmail
- YouTube, Google Talk, Picasa integration
- MP3/AAC+/WAV/WMA player
- XviD/MP4/H.263/H.264/WMV player
- Organizer
- Document viewer
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input
BATTERYStandard battery, Li-Ion 1730 mAh
Stand-byUp to 310 h (2G) / Up to 540 h (3G)
Talk timeUp to 9 h 16 min (2G) / Up to 7 h 20 min (3G)

HTC Sensation XE HTC Sensation XE    HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE  HTC Sensation XE   HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE HTC Sensation XE

3 comments:

FaTiMah aZ-zArAh said...

wow ! nice blog.. jom singgah ke blog saya http://sicomel06.blogspot.com/

✿Lady Ainaa✿ said...

HTC ni memang sgt bgus.. tp tp untuk student mungkin xbrp nk sesuai.. semua mahal, batteri mahal gile.. huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

GreenSejukhati said...

@✿Lady Ainaa✿

ehehe , mhal kn smpai m'cecah seribu..selama nie tak pernah lgsung bli hnpon semahal nie..tp da kje , blh kmpul duit..blh la mrasa , huhuuu