Jom Santai Bersama Ben Ashaari !!

entri terbaru

Tuesday, 6 November 2012

Tunang Sengkek

Assalamualaikum...


BATU PAHAT: Pening memikirkan wang hantaran tidak cukup, seorang lelaki melakukan tindakan bodoh untuk menyelesaikan masalahnya apabila membuat laporan polis palsu kononnya dia disamun ketika mengeluarkan wang untuk dijadikan hantaran kahwin di bank, sebelum menghilangkan diri.

Lakonan lelaki berusia 24 tahun itu menyebabkan tunangnya serta keluarga menanggung malu apabila majlis perkahwinan mereka yang sepatutnya berlangsung Jumaat lalu, dibatalkan dan ditukar ditukar kepada majlis doa selamat.

Tunang lelaki terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Noor, 23, berkata, bakal suaminya menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) empat hari sebelum hari persandingan pada 29 Oktober lalu dan memaklumkan dia menjadi mangsa samun.

“Dalam SMS itu dia memberitahu disamun ketika mengeluarkan wang daripada bank di Sungai Dulang sebanyak RM18,000 untuk perbelanjaan majlis perkahwinan kami termasuk wang hantaran RM12,000.


“Curiga dengan mesej yang diberikan, saya membuat pemeriksaan di bank berkenaan dan diberitahu tunang saya tidak mempunyai akaun di bank itu,” katanya ketika ditemui Harian Metro.

Hurmm , kesian tunang dia..nasib malang dapat tunang laki camtu..aku dapat cerita nie dari Metro masa aku pegi kedai buku area kedai aku keje nie haa..aku tumpang la baca tapi tak beli pun , sayang duit , haha !!

2 comments:

Dunia Wilma said...

Kesiannya bakal pengantin perempuan tu...

Nana Hashim said...

cmtu pun ade ek?bkn nak usaha cari duit..lg dpt malu ade laa..