Jom Santai Bersama Ben Ashaari !!

entri terbaru

Monday, 25 February 2013

Terbang lagi duit , air alkali punya pasal

Haaaiissh , aku sampai je kat rumah terkejut ramai org dgn barang2..org meniaga air alkali rupanya..harga asalnya 3k lbh kooo..tapi track in yang lama tu 1k..dapat 2k lbh kalau bayar hutang la..memandangkn dia kesian kat kitorang yg tak berbapak , dia bagi rm1688..nie harga cash..cash pun takde la sampai bayo ler tu gak..rm688 tu dia ambik hari jumaat nie..1k tu plak kena bayar dlm tempoh sebulan..

Aku mmg nak sgt air alkali nie , mmg penting sgt utk badan yg penuh dgn asid..yang blajar dunia bio nie tau la kan..mcm2 aku pikir sebelum ambik air nie dan kenapa aku ambik cash dari hutang dikala saat nie kami tak mampu lagi nak memilikinya..

Aku pikir kalau ambik hutang , tiap2 bulan kena bayar lepas nie walaupun rm100 sekalipun..kitorang mmg dlm plan ambik keta yg harga rm480 sebulan (share ngan mak aku)..aku ambik cash sbb settle dlm masa sebulan nie..kira ok la kan..takde la bayar gedebuk terus..

Pasal duit nak bayar tu plak nak tak nak , malu tak malu kena jugak mintak hutang yg dah lama tak berbayar tu..ok , settle..blh da ambik keta , haha..mulai harinie blh dah minum air alkali , huhu..mcm2 efek ada utk mengeluarkan asid dlm bdn , contohnya muntah, cirit birit, jerawat naik, sembelit smentara, demam, batuk berkahak, tekanan darah tak stabil dan sebagainya..aku nak tau gak apa efek aku..tak semua efek tu ada kat kita kan , ikut bdn sendiri..

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments:

Nurul Aini said...

Ada juga, orang jual air ni datang rumah..mak nak juga tapi fikir dua tiga kali..buat masa sekarang tak dulu kot..InsyaAllah..nanti saya kerja..baru nak pergi beli untuk mak..

QasehnyaRania said...

sy pon tak suka beli hutang2 lagi serabut nanti.klau ada duit lebih terus je sambaq..

Anonymous said...

nak buat air alkali paling senang beli ajer medical sodium (macam sodium bikarbonat tapi dah dikeluarkan kandungan magnesium) harga 500gm/RM70. campur 2 sudu kecil untuk satu liter air. siap dah air alkali. kalau nak sodium tu saya ada supply ke klinik2 utk rawatan kanser..pergi ke link https://www.facebook.com/pages/Kanser-Rawatan-Alternatif/541148235935698